Psicòlegs i psicoterapeutes: Qui són i com ens ajuden


Els psicòlegs

Són llicenciats universitaris que han fet la carrera de psicologia. Dins la psicologia hi ha diferents especialitats: escolar, d’empresa, de l’esport, clínica, etc. Una gran part dels psicòlegs son psicoterapeutes. La feina dels psicòlegs que es dediquen a la psicoteràpia, consisteix a escoltar la persona i ajudar-la a trobar solucions als seus problemes. No poden receptar medicaments, d’això s’ ocupen els psiquiatres.
Durant la psicoteràpia, es decideixen conjuntament amb el pacient les conductes o problemes a tractar, es marquen uns objectius i es va ajudant i recolzant a la persona en el seu procés de millora.


Qui són els psicoterapeutes?

“Teràpia” vol dir “tractament”. En principi, és sinònim de psicòleg i fa la mateixa funció. Però a sota d’aquesta “etiqueta” s’amaguen moltes persones que no tenen titulació i/o no estan adequadament preparades.
Com podem saber si un psicoterapeuta o un psicòleg ho son realment? El psicòleg ha de tenir un títol, que haurà d’estar expedit per una universitat, o bé estar col·legiat a un col·legi oficial de psicòlegs. No es pot estar col·legiat sense titulació universitària.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada