Balanç i carta als Reis Mags de l'Orient


L'any s'acaba i és moment de fer balanç. Han passat moltes coses, algunes millors i d'altres pitjors. Hem pres decisions. La vida és una constant presa de decisions. Algunes d'aquestes decisions ens ajudaran a millorar la nostra vida. Algunes són arriscades i algunes fins i tot són. Però tots aquests ingredients composen la nostra vida: millorar, arriscar, moments de bogeria... I tu, com has passat l'any?

Quan arriben aquestes dates, des de fa anys, agafo un paper i el divideixo per la meitat amb una línia vertical. A una banda, les coses positives: la salut, la companyia dels meus, els meus amics. La feina. Tot allò que he après. Les vacances, sempre gratificants. Els moments d'oci. Les persones noves que he conegut. Alegrar-me de seguir viva un any més, creixent i avançant. Les alegries externes: Els avanços en la ciència, el triomfs del meu equip favorit de futbol. I coses més petites, com una festa, o un retrobament amb algú estimat, o un naixement proper. En aquesta columna, sempre hi caben moltes coses.

En el costat negatiu, les persones que ens han deixat per sempre, un trencament, algú que se'ns ha allunyat. Dificultats i contratemps. Somnis incomplerts. Sentiments recurrents que ens han envaït amb massa freqüència: ràbia, odi, por, tristesa, soledat... També les frustracions, aquells projectes que han trobat tants contratemps que no han prosperat.

Si la balança s'inclina cap al cantó positiu, sens dubte ha estat un bon any. Si s'inclina cap al negatiu, hem de replantejar-nos seriosament les coses. I aquí entra la segona part de l'exercici: la carta als Reis de l’Orient.

12 mesos, 12 desitjos, 12 projectes per a l'any nou que entra. Llistat d'assignatures pendents: obrir-nos més a les persones, conèixer gent nova. Començar a cuidar-nos més. Aquell curs que fa tant de temps que somniem. Canviar les nostres activitats d'oci, deixar les que ens avorreixen i trobar noves maneres d'omplir el nostre temps. Recuperar el contacte amb la gent que ens fa somriure. Ajudar als altres. Planejar un viatge desitjat. Començar a estalviar per a aquell viatge. Reformar la nostra casa, en la mesura de les nostres possibilitats. Molts cops, una brotxa i un pot de pintura són suficients per canviar el nostre entorn. I tantes i tantes coses.

Un any nou és un canvi d'etapa. Qualsevol dia és bo per començar el nostre projecte, però les dates assenyalades, aniversaris, Any Nou, són una bona ocasió per fer “neteja de projectes”. Per deixar enrere altres coses, situacions, persones que ens perjudiquen i mirar cap endavant amb energia renovada. Per plantejar-nos aquell canvi que tant necessitem. Per donar-li un impuls als nostres somnis.

Us desitjo un 2014 ple de noves oportunitats i creixement.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada