L'esperança és l'últim que es perd...

Ets dels que veus el got mig ple o mig buit? Amb quina actitud t’enfrontes als contratemps de la vida? Tens confiança en el futur?


L’esperança és un concepte d’actitud, actitud enfront la vida i les adversitats. Quan ens trobem davant d’una situació difícil i les circumstàncies es posen en contra nostra, és fàcil caure en la desesperança. La situació actual, econòmica, laboral, política, etc. fa que moltes persones sentin la desesperança. I la desesperança (o manca d’esperança) pot portar a la desesperació. Darrerament ens estan colpejant les noticies de suïcidis per part d’algunes persones que anaven a perdre la seva llar i no veien cap sortida. Són persones que han arribat al límit de la desesperació, a la convicció de que no hi ha cap més sortida. Que no hi ha futur per a elles.

L’esperança (o actitud esperançada) va acompanyada d’un estat d’ànim d’alegria, un sentiment positiu. Es basa en el pensament de que tot es pot assolir, i que cal lluitar per allò que un vol. Aquest pensament porta a l’actitud d’enfocar la nostra energia cap a allò que es vol aconseguir. I també comporta un acte de fe, de creure en allò per lo què lluitem.
Així doncs, l’esperança comporta un sentiment (alegria), un pensament (ho aconseguiré), una actitud (posaré tota la meva energia en aconseguir-ho) i un acte de fe (es pot aconseguir).

Davant d’una situació de malaltia, pròpia o d’algun familiar proper, o una situació d’atur, dificultats econòmiques, desenganys amorosos, etc., és molt fàcil perdre l’esperança. Si perdem la fe en el futur, caiem en sentiments de tristesa i por que frenaran la nostra energia. Deixarem de lluitar per allò que volem. I sense aquesta lluita, sense aquesta energia, es torna cada cop més difícil sortir-ne, remuntar. Cal evitar que tot això ens arrossegui. Cal mantenir viva la il·lusió i la fe en nosaltres mateixos i en el futur. Pensem que la vida té alts i baixos, i que la situació actual que patim, sigui quina sigui, no durarà per sempre, o si més no, hi haurà altres sortides.

Si perdem l’esperança, deixem de lluitar, i sense lluita, costa molt més aconseguir una meta.

La setmana que ve, quins son els motius que ens fan perdre l’esperança? 



Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada