Què t'han portat els Reis?

Què t’han portat els reis? i no em refereixo a un jersei, una bossa de mà o una colònia...

Tots demanem alguna cosa als reis, encara que sigui de manera inconscient. Te a veure amb les nostres assignatures pendents. Demanem feina, o parella, o salut, o noves amistats, o coses més habituals com deixar de fumar o aprimar-nos. Conec una noia que, amb 34 anys, va escriure en un paper que volia parella, i va fer cua tota sola davant del patge reial. Li va entregar la carta, empassant-se la vergonya. Aquell any va trobar parella. Els reis? Un miracle? Casualitat? No. Penso que és una qüestió de predisposició. Molts cops demanem coses, però no estem disposats a moure ni un sol dit per aconseguir-les, i esperem veritablement que “ens ho portin”.


Els reis ens han portat a tots un gran regal: un any nou ple de possibilitats, ple de dies amb les seves nits, en els quals podem posar mans a l’obra per aconseguir allò que fa tant de temps que desitgem.

Us convido a escriure la carta als reis. A fer una reflexió de quines coses volem aconseguir aquest any, quins canvis volem veritablement a la nostra vida. I també, què estem disposats a fer per aconseguir-ho. Es molt freqüent posar  “que em toqui la loteria”, però no hi juguem mai. O “perdre 10 kg”, però no estem disposats a seguir una dieta.

Què és allò que veritablement vols aconseguir? Es realista? Depèn en part d’alguna cosa que tu puguis fer? Què has de fer per aconseguir-ho? Què estàs disposat a fer? A quines coses estàs disposat a renunciar? De quines coses t’hauràs d’acomiadar o deixar enrere? Quan hagis contestat a totes aquestes preguntes, només cal fer una cosa: posar fil a l’agulla. Allò a on concentrem la nostra energia, allò ens sortirà bé. Si ho volem de veritat i lluitem per tenir-ho, si estem oberts al canvi, el canvi arribarà.

Uns quants suggeriments per a l’èxit:
1. No us feu massa propòsits de cop. Es més fàcil centrar la nostra energia en una sola cosa i, quan l’haguem assolit, llavors ens en plantegem una altra. Acostumem a voler: deixar de fumar, aprimar-nos, anar al gimnàs i tornar-nos endreçats, tot de cop. I el dia 15 de gener ens hem oblidat de tot. Trieu una sola cosa: per exemple el gimnàs.
2. Fem un calendari realista, quants cops hi anirem, quins dies, amb quin horari, triem un horari que sapiguem que complirem. La falta de realisme és la que sovint acaba amb els nostres propòsits. “M’aixecaré a les 6 del matí i...” això durarà 3 dies.
3. Millor fer propòsits “petits”. Es millor plantejar-se perdre 5 kg que 25. Quan haguem perdut 5, llavors decidim perdre’n 5 més. A la llarga en traurem més profit, no se’ns farà la muntanya tant alta.
4. Pensem què podem fer nosaltres per aconseguir el nostre propòsit. Moltes persones fan el tarot o miren l’horòscop, esperant la resposta “màgica”. Si posem la nostra energia en aconseguir allò que volem, en traurem molt més profit que “esperant el miracle” sense fer res.

I ara...endavant! Ho aconseguiràs!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada